Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archiveRequest for leave to appeal, civil

ניר שוורץ נ' כונס הנכסים הרשמי - מחוז חיפה ואח'

LCA 9123/15 was decided on 23 February 2016.

The court's decision, in its own words.

בנסיבות העניין, לא ייעשה צו להוצאות.

One justice heard the case, and the ruling came on 23 February 2016.

Court
The Supreme Court
Case
LCA 9123/15
Opened
2015
Decided
23 February 2016
Length
2 pages

The panel

  • י' עמית

This is how to cite the ruling.

רע"א 9123/15 ניר שוורץ נ' כונס הנכסים הרשמי - מחוז חיפה ואח' (23.2.2016)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון

רע"א 9123/15

לפני: כבוד השופט י' עמית

המבקש: ניר שוורץ

נגד

המשיבים: 1. כונס הנכסים הרשמי - מחוז חיפה · 2. עו"ד חגי פריד

בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי נצרת בתיק פשר 035170-10-15 שניתנה ביום 02.12.2015 על ידי כבוד השופט י' בן חמו

בשם המבקש: עו"ד סתיו פרץ ועו"ד סנדה לירום

בשם המשיב 1: עו"ד מיכל בן-עמי (ליבוביץ)

בשם המשיב 2: עו"ד חגי פריד

פסק-דין

1.המבקש הוא חייב בתיקי הוצל"פ שבמסגרתם הוטלו עליו הגבלות שונות. ביום 19.10.2015 הגיש המבקש בקשה לאשר הצעת הסדר נושים לפי סעיף 19א לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980, ובהמשך לכך ביקש להסיר את ההגבלות שחלו עליו: הגבלה על רישיון נהיגה ועל פתיחת חשבון בנק. בית המשפט המחוזי בנצרת (כב' השופט י' בן חמו) דחה בהחלטותיו מיום 19.10.2015 ומיום 23.12.2015 את הבקשות להסרת ההגבלות, בנימוק שאין לכך הצדקה והדבר "עלול לפגוע באופן לא מידתי בזכויותיהם של הנושים" (פש"ר 35170-10-15).

2.המשיב 1, כונס הנכסים הרשמי – מחוז חיפה, הגיש את תגובתו לבקשה ובה הציג את עמדתו, לפיה: "יש לאפשר לחייבים המצויים בכל שלבי הליך פשיטת הרגל לפתוח חשבון בנק קרדיטורי ללא מסגרת אשראי; לקבל כרטיס אשראי כהגדרתו בחוק כרטיסי חיוב, התשמ"ו-1986, ובלבד שחיוב חשבון הלקוח בתאגיד הבנקאי יהיה חיוב מיידי (דביט); וכן לחתום על הוראות לחיוב חשבון (הוראות קבע) אשר יכובדו רק בתנאי שקיימת יתרה מספקת בחשבון". זאת, על מנת לאפשר את מחייתו התקינה של החייב ובני משפחתו מבלי להיגרר ליצירת חובות חדשים. בנסיבות העניין, תמך הכונס הרשמי גם בהסרת המגבלה על רישיון הנהיגה של המבקש, על מנת לאפשר למבקש לקבל קצת ניידות לה הוא זכאי מביטוח לאומי.

המשיב 2, הנאמן הזמני, לא התנגד להסרת המגבלות, אך לצד זאת ביקש כי חשבון הבנק יהיה בעל מאפיינים מוגבלים שפורטו בתגובתו, וכן ביקש כי דפי חשבון יועברו לידיו מדי חודש. עוד הוסיף המשיב 2 כי יש להתנות את ביטול המגבלות בכך שהמבקש ישלים את התשלומים החודשיים שאותם הוא נמנע מלשלם לקופת הנאמן.

3.נוכח הסכמתם העקרונית של הצדדים לבקשה גופה, ראיתי לקבל את הבקשה לרשות ערעור, לדון בה כערעור ולקבל את הערעור, מכוח תקנה 410 ל תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984. התוצאה היא כי המבקש רשאי לפתוח חשבון בנק בתנאים שפורטו בתגובת המשיב 1, כפי שנזכר לעיל. כמו כן, תוסר המגבלה על רישיון הנהיגה של המבקש. אינני רואה מקום להתנות את ביטול ההגבלות בהשלמת התשלום החודשי בו חייב המבקש, כפי שביקש המשיב 2, וכל טענות המשיבים בעניין זה שמורות להן לגבי הבקשה להסדר נושים.

בנסיבות העניין, לא ייעשה צו להוצאות.

ניתן היום, י"ד באדר א' התשע"ו (23.2.2016).

שופט

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools