Skip to main content

Regulations1982

Section 2 of תקנות הרוקחים (תנאי פתיחה וניהול של בתי מרקחת וחדרי תרופות), התשמ״ב–1982, רשיון לבית מרקחת.

2. רשיון לבית מרקחת

תיקון: תשמ״ד, תשנ״ד, תשפ״ה

(א)לא תאושר לאדם בקשה לרשיון לפי החוק לבית מרקחת אלא בניהולו של רוקח אחראי הממלא אחר הוראות תקנה 3 ונתמלאו בעסק התנאים המפורטים בתקנות אלה למעט תקנות 2ב, 21, 22, 23, 24, 26 ו־33(ב), להנחת דעתו של רוקח מחוזי במחוז בו מצוי בית המרקחת.

(א1)על אף האמור בתקנת משנה (א), רשאי המנהל או הרוקח המחוזי לקבוע כי התמלאו בעסק התנאים המאפשרים מתן רישיון לבית מרקחת, גם אם לא התמלא תנאי מהתנאים המפורטים בתקנות 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 31 ו־33(א), אם מצא כי אין בכך כדי לפגוע בבריאות הציבור, במתן השירות למטופלים ובאיכותו.

(ב)היתה הבקשה לרשיון לבית מרקחת שביום תחילתן של תקנות אלה התנהל לפי רשיון תקף רשאי המנהל לאשרה אף אם לא מולאו הוראות תקנות 4, 5, 6 ו־7, אם נראה לו כי קיומו של בית המרקחת חיוני לאספקה סדירה של תרופות; אישור המנהל יכול שיותנה בתנאים, לרבות הגבלת שיווקם של המוצרים הנקובים בפריטים (1) עד (7) לתקנה 32.

The whole textThe contents of the text

The text on this page is adapted from the entry ⁨תקנות הרוקחים (תנאי פתיחה וניהול של בתי מרקחת וחדרי תרופות), התשמ״ב–1982⁩ in the Open Law Book of Hebrew Wikisource, read on 1 November 2026, and is shared under the CC BY-SA 4.0 licence.

Keep exploring