Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archiveCivil appeal

חברת נספיר בע"מ נ' הבנק הבינלאומי הראשון לישראל בע"מ

CA 2980/14 was decided on 17 September 2015.

The court's decision, in its own words.

סוף דבר, הערעור לגופם של דברים נדחה ואילו באשר לשיעור ההוצאות – הערער מתקבל. הסכום שבו תחויב המערערת לשלם לבנק יעמוד על 150,000 ₪ בגין שני ההליכים – תחת הסכום שנקבע בהליך קמא.

3 justices heard the case, and the ruling came on 17 September 2015.

Court
The Supreme Court, sitting as a court of civil appeals
Case
CA 2980/14
Opened
2014
Decided
17 September 2015
Length
2 pages

The panel

  • ח' מלצר
  • נ' הנדל
  • ע' ברון

This is how to cite the ruling.

ע"א 2980/14 חברת נספיר בע"מ נ' הבנק הבינלאומי הראשון לישראל בע"מ (17.9.2015)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים אזרחיים

ע"א 2980/14

לפני: כבוד השופט ח' מלצר · כבוד השופט נ' הנדל · כבוד השופטת ע' ברון

המערערת: חברת נספיר בע"מ

נגד

המשיב: הבנק הבינלאומי הראשון לישראל בע"מ

ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי ירושלים מיום 05.03.2014 בת"א 19886-04-11 שניתן על ידי כבוד השופט א' דראל

תאריך הישיבה: ד' בתשרי התשע"ו (17.09.2015)

בשם המערערת: עו"ד רינה חורי; עו"ד יהודה ריסקין

בשם המשיב: עו"ד אמנון לורך; עו"ד גיתית רמות-אדלר

פסק-דין

השופט נ' הנדל:

1.חברת נספיר (להלן: המערערת) תבעה את הבנק הבינלאומי (להלן: הבנק) בעילת התרשלות בכך שלא קיבלה לידה דירות שונות במסגרת הסכם אחר. ברקע להסכם האחר קריסת חברת חפציבה שהובילה לאי העברת הדירות.

2.בפסק דין מנומק ומפורט דחה בית המשפט המחוזי את התביעה. זאת על סמך משוכות דיוניות וממצאים עובדתיים שנקבעו. שמענו את הצדדים ודעתנו כי נכון לדחות את הערעור בדבר דחיית התביעה לפי סעיף 460(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי. דהיינו: אין מקום לדחות את הממצאים העובדתיים שנקבעו אשר תומכים במסקנה המשפטית, שאיננה מגלה טעות בדין.

3.שונים הם פני הדברים בכל הקשור לערעור המערערת על שיעור ההוצאות שנפסקו לטובת הבנק. אכן, ככלל אין להתערב בשיעור ההוצאות שנפסקו על ידי הערכאה המבררת. לצד זאת, אין זה כלל בל יעבור. מסכימים אנחנו כי היה מקום בנסיבות העניין לפסוק הוצאות "ריאליות". אך הפער קיים בין הצידוק במקרה דנן לפסוק שיעור הוצאות גבוה לבין הסכום שנפסק.

4.סוף דבר, הערעור לגופם של דברים נדחה ואילו באשר לשיעור ההוצאות – הערער מתקבל. הסכום שבו תחויב המערערת לשלם לבנק יעמוד על 150,000 ₪ בגין שני ההליכים – תחת הסכום שנקבע בהליך קמא.

ניתן היום, ד' בתשרי התשע"ו (17.9.2015).

שופטשופטשופטת

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools