From the court's archiveCivil appeal
אברהם ויסלובסקי נ' יצחק אלחנני ואח'
CA 6242/98 was decided on 17 February 2000.
The court's decision, in its own words.
כמוסכם על בעלי הדין, ניתן לאמור לעיל תוקף של פסק דין.
3 justices heard the case, and the ruling came on 17 February 2000.
- Court
- The Supreme Court, sitting as a court of civil appeals
- Case
- CA 6242/98
- Opened
- 1998
- Decided
- 17 February 2000
- Length
- 3 pages
The panel
- אהרן ברק
- שלמה לוין
- תאודור אור
This is how to cite the ruling.
ע"א 6242/98 אברהם ויסלובסקי נ' יצחק אלחנני ואח' (17.2.2000)
The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.
ב בית המשפט העליון
בשבתו כבית משפט לערעורים אזרחיים
ע"א 6242/98
בפני: כבוד הנשיא א' ברק · כבוד המשנה לנשיא ש' לוין · כבוד השופט ת' אור
המערער: אברהם ויסלובסקי
נגד
המשיבים: 1. יצחק אלחנני · 2. דן, אגודה שיתופית לתחבורה ציבורית בע"מ · 3. צור שמיר, חברה לביטוח בע"מ
ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב יפו מיום 6.7.98 בת"א 2289/91 שניתן על ידי כבוד השופטת ה' שטיין
בשם
המערער: עו"ד משה קפלנסקי · בשם
המשיבים: עו"ד רויטל פלד
פסק-דין
בעלי הדין הגיעו להסכמה כדלקמן:
א. לסכום אשר נפסק על ידי בית המשפט המחוזי למערער יוסף סכום של 200,000 ש"ח (ליום פסק הדין בבית המשפט המחוזי). לסכום זה יתווספו הפרשי הצמדה וריבית מחושבים מיום מתן פסק הדין בבית המשפט המחוזי ועד לתשלום מלא.
ב. ההחלטה על ניכוי גימלאות המוסד לביטוח לאומי, כאמור בפיסקה 95 של פסק דינו של בית המשפט המחוזי, מבוטלת בזה, ובמקומה תבואנה ההוראות כמפורט בפיסקה הבאה.
ג. מהסכום הכולל המגיע למערער על פי פסק דינו של בית המשפט המחוזי כפי שתוקן בפסק דין זה ינוכה סכום של 350,000 ש"ח כערכו ביום פסק הדין בבית המשפט המחוזי. סכום זה יעוכב בידי המשיבה השלישית, בכפוף להוראות ולתנאים דלהלן:
(1) המערער יפנה למוסד לביטוח לאומי בתביעה על פי הפרק הדן בנכות כללית ויפעל בסבירות ובתום לב, וככל האפשר בהקדם, לקבלת כל הגימלאות המגיעות לו, אם מגיעות, מהמוסד לביטוח לאומי עקב מצבו בעקבות התאונה הנדונה בתיק זה. בכלל זה, יגיש למוסד לביטוח לאומי את כל המסמכים אשר בידו להוכחת זכאותו על פי הפרק הנ"ל.
(2) היה ותוכר זכאותו של המערער על ידי המל"ל, כל הגימלאות המגיעות לו, כולל היוון שלהן, יופחת מהסכום הנ"ל של 350,000 ש"ח. אם תשאר יתרה, תועבר יתרה זו אל המערער בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום פסק הדין בבית המשפט המחוזי ועד לתשלום.
(3) היה ותדחה תביעתו של המערער מהמל"ל, יועבר הסכום של 350,000 ש"ח על ידי המשיבה למערער בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מחושבים כאמור.
(4) בכל מקרה של מחלוקת בין בעלי הדין בקשר לעיכוב הסכום של 350,000 ש"ח ולדרך שיש לנהוג בו, או באשר לזכאות המערער לגימלה מהמל"ל, יהיה רשאי כל אחד מבעלי הדין לפנות בבקשה למתן הנחיות או החלטה לבית המשפט המחוזי.
ד. כדי למנוע אי הבנות, מובהר בזה עניין שכר טרחת עורך דין המגיע למערער מהמשיבה. שכר הטרחה המגיע למערער בגין ההליכים בבית המשפט המחוזי הוא בסך 13% ומע"מ מהסכום בו זכה על פי האמור בפסק דין זה. בשלב זה לא ישולם למערער שכר טרחת עורך דין בגין הסכום הנ"ל של 350,000 ש"ח. אך לגבי סכום זה או כל חלק שלו אשר ישולם למערער על פי האמור לעיל, יהיה המערער זכאי גם לשכר טרחת עורך דין בשיעור 13% ומע"מ אשר ישולם עם תשלום הסכום הנ"ל.
כל סכום שכר טרחת עורך דין המגיע למערער כיום לפי האמור לעיל, ישולם לו בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום פסק הדין בבית המשפט המחוזי ועד לסילוק מלא.
כמוסכם על בעלי הדין, ניתן לאמור לעיל תוקף של פסק דין.
ניתן היום, יא' באדר א' התש"ס (17.2.2000).
The court gave these rulings around the same time.
- מיכאל דיגה נ' בנק לאומי לישראל בע"מ ואח'CA 21/00 · 17 February 2000
- מאיר אסייג ואח' נ' בנק לאומי למשכנתאות בע"מ ואח'CA 8959/99 · 17 February 2000
- עמרם כהן נ' המוסד לביטוח לאומי בת - יםHCJ 278/00 · 17 February 2000
- רונית וולדנברג-מישר נ' נציב שירות בתי הסוהר - רב גונדר עמוס עזאני ואח'HCJ 3623/99 · 17 February 2000
- מפלגת העבודה - סניף חיפה נ' נכסים ח. ו. מ. ג. בע"מ ואח'LCA 3888/98 · 16 February 2000
- מרכז ישיבות בני עקיבא ואח' נ' משרד החינוך והתרבות ואח'HCJ 8902/99 · 16 February 2000