Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archivePetition to the High Court of Justice

EMILIANO CHERRY ואח' נ' שר הפנים ואח'

HCJ 1067/05 was decided on 15 March 2005.

The court's decision, in its own words.

אשר על כן, העתירה נדחית.

3 justices heard the case, and the ruling came on 15 March 2005.

Court
The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
Case
HCJ 1067/05
Opened
2005
Decided
15 March 2005
Length
2 pages

The panel

  • דורית ביניש
  • אדמונד לוי
  • עדנה ארבל

This is how to cite the ruling.

בג"ץ 1067/05 EMILIANO CHERRY ואח' נ' שר הפנים ואח' (15.3.2005)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה

לצדק

בג"ץ 1067/05 - א'

בפני: כבוד השופטת ד' ביניש · כבוד השופט א' א' לוי · כבוד השופטת ע' ארבל

העותרים: 1. EMILIANO CHERRY · 2. GOOC FERDINAND · 3. GOOC RON JUANISSA EMILIANO

נגד

המשיבים: 1. שר הפנים · 2. ועדת השרים לעניין ילדי זרים · 3. מינהלת ההגירה · בקשה למתן צו ביניים

פסק-דין

עניינה של העתירה שלפנינו הוא בראש ובראשונה בבקשת מעמד בישראל לעותרים ולבתם אשר נולדה בארץ והיא ילידת יולי 1996.

לטענת בא-כוח העותרים, הרחקתה של העותרת 3 מן הארץ, כמי שנולדה וגדלה כאן, תגרום לה לנזק בלתי הפיך. כן מבוקש בעתירה כי ילדי עובדים זרים בגילאים 9-8 יתווספו לקבוצת הילדים בני 10-8, אשר הטענה היא כי קיים נוהל המאפשר את הישארותם בארץ (להלן: הנוהל).

עם קבלת העתירה נתבקשה תגובת המדינה בשל השאלה העקרונית לכאורה המתעוררת לעניין הנוהל. בתגובת המדינה מיום 9.3.05 נאמר כי טרם אושר נוהל המאפשר את הישארותם של ילדי עובדים זרים בארץ וכי השאלה בדבר אמות המידה למתן מעמד לילדי עובדים זרים בישראל נבחנת עתה על ידי שר הפנים החדש. בנסיבות אלו, טרם הבשילה שאלת עצם קיומו של הנוהל ותוכנו של הנוהל המוצע לדיון בבית משפט זה; מה גם שהעתירה אינה מעלה טענות כנגד עצם קיומו של הנוהל, ואילו תוכנו טרם נקבע.

באשר לעניינה הקונקרטי של העתירה, המתייחס כאמור למתן מעמד בישראל לעותרים, הרי שעניין זה הוא בסמכותו של בית המשפט לענינים מינהליים, לפי חוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952, ובהתאם לסעיף 5(1) לחוק בתי משפט לענינים מינהליים, התש"ס-2000 ולסעיף 12 לתוספת הראשונה לאותו חוק.

אשר על כן, העתירה נדחית.

ניתן היום, ד' באדר ב' התשס"ה (15.3.2005).

שופטתשופטשופטת

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools