Skip to main content
Election 2026

Israel votes on Tuesday, 27 October

From the court's archivePetition to the High Court of Justice

דר' רפי נץ--צנגוט נ' היועץ המשפטי לממשלה ואח'

HCJ 2326/17 was decided on 23 November 2017.

The court's decision, in its own words.

העתירה נמחקת בכפוף לאמור לעיל. אין צו להוצאות.

3 justices heard the case, and the ruling came on 23 November 2017.

Court
The Supreme Court, sitting as the High Court of Justice
Case
HCJ 2326/17
Opened
2017
Decided
23 November 2017
Length
2 pages

The panel

  • נ' הנדל
  • ד' מינץ
  • י' וילנר

This is how to cite the ruling.

בג"ץ 2326/17 דר' רפי נץ--צנגוט נ' היועץ המשפטי לממשלה ואח' (23.11.2017)

The full text of the ruling, in the Hebrew the court gave it in.

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט

גבוה לצדק

בג"ץ 2326/17

לפני: כבוד השופט נ' הנדל · כבוד השופט ד' מינץ · כבוד השופטת י' וילנר

העותר: דר' רפי נץ--צנגוט

נגד

המשיבים: 1. היועץ המשפטי לממשלה · 2. פרקליט המדינה · 3. ראש היחידה הארצית לחקירות הונאה · 4. ראש הממשלה · עתירה למתן צו על תנאי וצו ביניים

תאריך הישיבה: ד' בכסלו התשע"ח (22.11.2017)

בשם העותר: בעצמו; עו"ד יובל יועז

בשם המשיבים 3-1: עו"ד יונתן ברמן; עו"ד דנה בריסקמן

בשם משיב 4: עו"ד עמית חדד

פסק-דין

השופט נ' הנדל:

1.בעתירה זו דורשים העותרים לחקור את ראש הממשלה בתחנת משטרה, ולא במעונו. המדינה סבורה שמקום החקירה נבחר כדין, לנוכח סעיף 3(א) לחוק סדר הדין הפלילי (חקירת חשודים), התשס"ב-2002, הקובע כי ניתן לסטות מן הכלל של חקירה בתחנת המשטרה, ולחקור אדם במקום אחר "אם סבר הקצין הממונה כי קיים צורך עניני בחקירת החשוד מחוץ לתחנה". כן הודגש כי ראשי ממשלה אחרים נחקרו בעבר מחוץ לתחנת משטרה.

העותר מסתייג מעמדה זו, ומדגיש כי בכל מקרה התנהלות המשטרה בעת חקירת ראש הממשלה עומדת בסתירה לנהליה. עוד צוין כי ביחס לנשיא המדינה קיים נוהל מפורש, הקובע כי מקום חקירתו כעד או כחשוד יתואם מראש עם ראש יחידת החקירות. נוהל כזה אינו קיים ביחס לראש ממשלה.

במענה הודיע בא כוח המדינה כי בימים אלה עמלים גורמים שונים על ניסוח נוהל לקביעת מקום חקירת גורמים בכירים בשירות הציבורי, וכי המלאכה מצויה בישורת האחרונה.

2.מן האמור עולה כי העתירה, כפי שהוגשה, מיצתה את עצמה בשלב זה. המסקנה היא כי יש למחוק את העתירה ללא צו להוצאות. ואולם, היה ולא יצא נוהל חדש ביחס לחקירת ראש הממשלה עד לתאריך 1.7.2018 טענות הצדדים שמורות להם. על רקע הנסיבות, לרבות העתירה שהוגשה בעניין חקירותיו של ראש הממשלה, מוטב שהעניינים יהיו מסודרים וברורים. בהתאם, נכון יהיה להזדרז בגיבוש הנוהל בכל הנוגע לחקירת ראש הממשלה. זאת גם אם הדבר יהיה כרוך בכך שהנוהל יתייחס, בשלב ראשון, רק אליו, תוך דחיית המועד לקביעת נוהל לגבי ממלאי תפקידים אחרים.

3.העתירה נמחקת בכפוף לאמור לעיל. אין צו להוצאות.

ניתן היום, ה' בכסלו התשע"ח (23.11.2017).

שופטשופטשופטת

Find the case on the Supreme Court's site

The court gave these rulings around the same time.

All Supreme Court rulings →

More tools